Vineri, 26 Apr 2024, 08:44:03
Maranata
Welcome Guest | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Pagina 7 din 7
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
Forum » Test section » Pilde & Exemple » Pilde şi exemple
Pilde şi exemple
fratsiorData: Duminică, 09 Mai 2010, 20:56:06 | Mesaj # 61
Lieutenant
Grup: Administrators
Mesaje: 79
Premii: 0
Reputaţie: 1
Status: Offline
BINEFACERE

Herodot povesteste că pe când Cambyses, fiul lui Cyrus, lupta împotriva Egiptului, mulţi greci îl urmaseră. Unii din dorinţa de negoţ, alţii să lupte ca mercenari, iar ultimii din simpla dorinţă să cunoască ţara aceasta. Printre acestia din urmă se număra si Syloson, fiul lui Aiakes, frate cu Polycrates , stăpânul surghiunit din Samos.
Întâmplarea făcu ca pe când se plimba, înfăsurat într-o frumoasă manta de lână purpurie, prin piaţa din Memphis, să fie întâlnit de Darius, care făcea pe atunci parte din corpul de pază al lui Cambyses. Văzând mantaua cu care era îmbrăcat tânărul, îi plăcu foarte mult, si întrucât pe atunci Darius nu era omul cu vază de mai târziu, se oferi să i-o cumpere. Syloson a refuzat să i-o vândă, dar văzând cât de mult si-o doreste, împins parcă de un glas lăuntric, s-a dezbrăcat de haină spunând: „Mantaua nu o am de vânzare, dar pentru că îţi place atât de mult ţi-o dăruesc. Este a ta.” Darius îi mulţumi si luă haina.
Timpul trecu si Cambyses muri, iar Darius cu tovarăsii lui au înfrânt siretenia falsului Bardia si a ajuns împărat. Cu toate acestea nu a uitat binefacerea străinului de altă dată si drept răsplată i-a dăruit conducerea în Samos.


Caută binecuvântarea zilei de azi!
 
fratsiorData: Duminică, 09 Mai 2010, 20:58:48 | Mesaj # 62
Lieutenant
Grup: Administrators
Mesaje: 79
Premii: 0
Reputaţie: 1
Status: Offline
BOGĂŢIE ILUZORIE

Încărcat cu multe bogăţii, aur si bani, vasul Britannica, urma să ducă totul în America. În călătoria sa s-a lovit de stâncile de coastă ale Braziliei, urmând să se scufunde. În încercarea de a salva preţioasa încărcătură, marinarii grăbiţi au lovit cutiile care s-au spart si banii s-au răspândit pe punte. Timpul scurt nu le-a permis decât să dea drumul bărcilor de salvare si în mare grabă să se urce în acestea. Căpitanul, care conform ordinelor navale, trebuia să coboare ultimul, a aruncat o ultimă privire pe punte să vadă dacă nu mai este vreun călător. Surprins, a văzut un bărbat asezat pe una din cutiile de valoare înconjurat de bani. „ Omule, ce faci aici, i-a strigat căpitanul, urcă în barcă, nu vezi că vaporul se scufundă ?” „ Da”, a răspuns omul, „văd si eu că se scufundă, dar, căpitane, toată viaţa am fost sărac, acum uite câţi bani si cât aur am. Sunt bogat! Am hotărât să mor asa...”
Aplicatie
Mirajul aurului este atât de puternic încât orbeste pe foarte mulţi. Marea lor majoritate riscă sănătatea, liberatea, sau chiar viaţa pentru a intra în posesia lui. Odată însă ce l-au stăpânit, descoperă că au ajuns robi. O robie de moarte. Un bun exemplu este experienţa „Tânărului bogat”- Mat.19:16-26.


Caută binecuvântarea zilei de azi!
 
fratsiorData: Marţi, 08 Iun 2010, 20:41:15 | Mesaj # 63
Lieutenant
Grup: Administrators
Mesaje: 79
Premii: 0
Reputaţie: 1
Status: Offline
CÂNTECUL LACRIMILOR

Cu siguranţă că cea mai grea încercare pentru marele compozitor Beethoven a fost pierderea auzului. Într-o discuţie cu Rossini, pe când îl felicita pentru opera sa Bărbierul din Sevilla, Rossini, miscat de altruismul marelui compozitor a spus: „Sunteţi un geniu Maestre...” „O, nu, Rossini , a răspuns Beethoven, sunt un nefericit, numai un nefericit!”
Câţiva ani mai târziu, surzit complet, compunea opera Fidelio , ţinând între dinţi un corn austriac, sprijinit la celălalt capăt de pian. Era singurul mod pe care îl mai avea la îndemână pentru a percepe măcar vibraţiile instrumentului. Asa a compus Missa Solemnis si Simfonia a IX a. La premiera ei stătea ghemuit pe un scaun în mijlocul orchestrei. Nu putea distinge nici o notă, nu auzea nici un sunet sau vreun glas. Când simfonia s-a sfârsit, sala a răsunat într-o furtună de aplauze. Beethoven nu le auzea. Unul dintre interpreţi l-a luat de mână si l-a întors cu faţa spre publicul care aplauda. Când a ridicat capul avea ochii scăldaţi în lacrimi.
Aplicatie
Nimic frumos nu poate fi făcut fără durere. Apostolul Pavel spunea „Am slujit Domnului cu toată smerenia, cu multe lacrimi în mijlocul încercărilor...”-Fapte 20: 19, de aceea „mă fac părtas suferinţelor Lui... ca să ajung la învierea din morţi”- Fil. 3. 10,11.


Caută binecuvântarea zilei de azi!
 
tsimbalData: Miercuri, 23 Iun 2010, 23:35:27 | Mesaj # 64
Private
Grup: Utilizatori
Mesaje: 2
Premii: 0
Reputaţie: 0
Amenzi: 0%
Status: Offline
CAPCANĂ

Valea Paradisului este recunoscută pentru frumuseţea ei. Ea este un mic golf pe coasta Mexicului, cu o vegetaţie luxuriantă si climă plăcută. Ce este mai puţin cunoscut este faptul că în ciuda numelui care îl poartă, Valea Paradisului, în realitate este o veritabilă capcană pentru vapoarele care acostează în golf. La cea mai mică furtună, vapoarele prinse în deschizătura golfului si fără posibilitatea de a iesi în larg, sunt zdrobite de ţărm. Singura lor sansă este ca până vine furtuna să părăsească golful, altfel Valea Paradisului devine un iad.
Aplicatie
Multe lucruri în aparenţă par a fi nevinovate si de dorit, în realitate însă ascund veritabile primejdii. Pentru un timp ele sunt nevinovate, dar când omul se asteaptă mai puţin devin ucigătoare. Psalmistul spune: „Multe lucruri pot părea bune, dar la urmă se văd că duc la moarte” - Pr. 14:12.


Mesajul a fost editat de către tsimbal - Miercuri, 23 Iun 2010, 23:35:54
 
fratsiorData: Miercuri, 23 Iun 2010, 23:39:26 | Mesaj # 65
Lieutenant
Grup: Administrators
Mesaje: 79
Premii: 0
Reputaţie: 1
Status: Offline
CAPCANĂ PARFUMATĂ

În munţii Kelos există o vale cu flori foarte parfumate. Locul este căutat de mulţi turisti cu toate că nu poate fi privit decât de la distanţă. Din loc în loc, împrejurul văii, sunt asezate panouri care avertizează turistii să nu se apropie prea mult si nici să nu se oprească să admire florile, parfumul lor fiind atat de puternic, încât provoacă o stare puternică de somn. Dacă un turist imprudent coboară în vale, este biruit de somn si poate să doarmă atât de mult, încât să moară prin deshidratare.
Aplicatie
Sunt multe lucruri „parfumate” care atrag aproape irezistibil. Este suficient să zăbovesti între ofertele acestei lumi, să le admiri si să le „mirosi”. Fără băgare de seamă va veni somnolenţa spirituală si în cele din urmă, somnul va pecetlui soarta celui care se aventurează pe un astfel de teritoriu. Psalmistul spune: „Ferice de omul care nu se duce, nu se opreste.. nu se asează...”- Ps.1:1-2.


Caută binecuvântarea zilei de azi!
 
fratsiorData: Miercuri, 23 Iun 2010, 23:44:41 | Mesaj # 66
Lieutenant
Grup: Administrators
Mesaje: 79
Premii: 0
Reputaţie: 1
Status: Offline
CARICATURĂ

Odată, o tânără femeie a avut o discuţie cu marele pictor satiric Hogarita, în timp ce acesta lucra. Ea si-a exprimat dorinţa, de a învăţa să deseneze caricaturi, la care artistul i-a spus: „Nu trebuie niciodată să desenezi caricaturi. Dacă o faci îţi pierzi bucuria frumuseţii. Nu mai poţi vedea o faţă asa cum este ea, ci o faţă denaturată, ceea ce este cel mai hidos în om. Nu mai ai satisfacţia să vezi chipul lui Dumnezeu în om.”
Aplicatie
Puţini sunt caricaturistii profesionisti, cei mai mulţi sunt „amatori.” Pentru acestia din urmă, caricatura este un hobby, asa că, indiferent pe cine au în faţă, caută orice detaliu pe care să-l deformeze. Ei nu folosesc neapărat creionul si hârtia, ci le sunt suficiente cuvintele. Rezultatul arată întotdeauna ce este cel mai hidos în om si din păcate uită de chipul lui Dumnezeu. Despre ei Solomon spune că cei ce fac lucrul acesta „sunt ca niste nebuni”- Pr. 10:18,19.


Caută binecuvântarea zilei de azi!
 
Forum » Test section » Pilde & Exemple » Pilde şi exemple
  • Pagina 7 din 7
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
Căutare:

Copyright MyCorp © 2024