Sîmbătă, 20 Oct 2018, 06:10:10
Maranata
Welcome Guest | RSS
Section categories
Meditaţii [396]
Our poll
Cum apreciezi acest site?
Total răspunsuri: 25
Statistics

Total online: 1
Vizitatori 1
Utilizatori 0
Main » Articles » Meditaţii [ Add new entry ]

7 decembrie
-„Încrede-te în Domnul din toata inima ta, si nu te bizui pe întelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate caile tale, si El îti va netezi cararile.” Proverbe 3: 5-6-

Te-ai gîndit vreodata ca poti fi un adevarat lider? Daca crezi ca nu ai putea fi un lider, permite-mi sa îti amintesc despre Neemia, un personaj al Vechiului Testament.

Neemia a fost unul dintre cei mai mari conducatori care au existat pe paginile Scripturii. Cu toate acestea, El nu era profet … nici preot, nici macar predicator!

Neemia s-a prezentat ca fiind paharnicul împaratului. El a fost un tip care a muncit mult si într-o buna zi a reusit sa se remarce. Era un simplu om, însa un om pe care Dumnezeu l-a înaltat!..Au existat însa cîtiva pasi pe care i-a urmat Neemia pîna a dobîndit succesul, pasi care l-au transformat într-un lider eficient. Aceiasi pasi îi poti face si tu pentru ca sa ajungi un lider eficient în locul în care ai fost ales sa lucrezi pentru Domnul.

Primul pas este: roaga-te cu ardoare. Vedem acest lucru în viata lui Neemia mereu si mereu. El a fost un om al rugaciunii. Liderii adevarati stiu ca orice oportunitate atîrna de viata lor de rugaciune.

Pasul doi: vino înaintea Domnului plin de încredere si curaj. Ajungi la o astfel de stare daca împlinesti ceea ce spune versetul de azi: „Încrede-te în Domnul din toata inima ta, si nu te bizui pe întelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate caile tale, si El îti va netezi cararile.”

Pasul trei: fa planuri în mod întelept. De cele mai multe ori avem cîte un vis sau cîte o idee pe care dorim sa le împlinim fara a gîndi înainte. Atunci cînd ne dorim ceva, exista o balanta deosebita între partea divina a rugaciunii si partea umana a planificarii. Este balanta dintre agonie si planificare.

Iata de ce Neemia a fost considerat un lider atît de mare. El nu numai ca s-a rugat, ci a si actionat, planuind totul cu deplina încredere în Domnul.

Acesti pasi, daca vor fi aplicati si la viata ta de crestin, te vor ajuta sa devii liderul eficient de care are nevoie Dumnezeu.

CARE PAS TREBUIE SA-L FACI ASTAZI PENTRU A DEVENI LIDERUL PE CARE-L DORESTE DUMNEZEU?
Category: Meditaţii | Added by: fratsior (07 Dec 2010)
Views: 620 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form
Search
Site friends
  • Create your own site
  • Copyright MyCorp © 2018